Dags att sluta!

2011-02-02 08:41:06
Jag går nu varje dag och funderar på i vilket ögonblick jag ska sluta amma. Jag vill inte behöva amma längre, jag vill inte att Thea MÅSTE ha mig i närheten för att kunna somna på kvällen, eller när hon blir tröstad på natten. Det gör mig ingenting att hon är mammig, men jag vill inte att hon är beroende utav amningen längre.

Ammade henne inatt och jag ammade henne tidigt imorse ihopp om att få sova en liten stund till. Men det fungerar inte längre. Vi gick upp vid 07 och hon åt en hel portion med gröt vid 07,45. Innan hon somnade igår kväll åt hon nästan en hel flaska med fullkornsvälling (40-50ml kvar utav ca 220ml...)

Hon är så stor nu att hon inte behöver min mjölk längre, det enda som är kvar utav amningen är tryggheten och trösten i att hon får amma. Den tryggheten och trösten som jag nu vill hitta nya sätt åt.

Jag vill att jag lika väl som andra ska kunna trösta vårt barn!


Kommentarer
Postat av: Emma

Vilken SÖT tjej Ni har!

Har en flicka som är född 30 maj, så det skiljer inte många dagar mellan våra små :)Känner igen det där med amningen. Slutade amma Nellie när hon var 7 månader (min son slutade jag amma när han var drygt 5 månader, så jag hade ändå velat sluta ett tag när hon väl släppte taget) :) Den sista tiden ammade jag bara på natten å som du skrev, som tröst.

Men bvc sa till mej att de egentligen är för stora för att äta på natten, så slutade jag då å fick ha några "helvetesnätter" med att gå uppe å bära tills hon somnade, men nu går det jättebra! Ger henne vatten om hon vaknar på natten, för ibland tycks inte nappen hjälpa. Utan det måste vara något som "kommer" när hon suger oxå.. :) Dom är inte dumma dom så!Lycka till! :)

2011-02-02 @ 10:38:16
URL: http://emmalundstedt84.blogg.se/
Postat av: Mathilda

Förstår att du tycker att det är jobbigt, för min del var det ju annorlunda när jag blev tvungen att trappa ner så tidigt på grund av att jag började jobba. Nu ammar jag inte Lily längre överhuvudtaget, i slutet var det bara tidig morgon men sen började jag göra välling till henne på morgonen istället (vid 5-6 tiden) så nu är amningen helt över och det var väl när hon var 7,5 månader ungefär.

Vilka tider på natten måste du amma? har du testat ge henne nappen eller vatten mitt i natten om du måste gå upp? För hon behöver ju som sagt inte din mjölk längre det är ju som du säger bara trösten hon vill åt egentligen. Det borde räcka om du ammar henne tidig morgon om ens det.

2011-02-03 @ 09:00:44
URL: http://frilander.blogg.se/

Kommentera inlägget här, tack!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0