Dagis-lista?

2011-07-26 08:00:00
Dagis... Förskola... Ni fattar vad jag menar!


Bild: Google

Jag skulle vilja ha TIPS på vad som är bra att inhandla inför Theas dagis start i Augusti. Regnkläder och stövlar har jag redan listat ut alldeles själv att vi måste införskaffa oss, stövlar har vi redan köpt ett par.
Men sen då? Vad köper ni till era barn inför dagisstart?

Tacksam för alla tips ni har!

Kommentarer
Postat av: Anita

Nu var det ju lääänge sen jag hade dagisbarn men namn-lappar eller på något annat sätt namna kläderna.. vet jag att man behövde och som jag aldrig gjorde ;)

2011-07-26 @ 09:01:11
URL: http://rytterling.se
Postat av: mathilda

skor som är slittåliga och helt med kardborre band så inte fröknarna blir galna varje gång thea ska ta på sig skorna :)

vi ska också köpa regnställ (två stycken, så man kan ha ett hemma och ett på dagis - inte kul att glömma det på dagis och så är man ledig i någon dag och dagiset är stängt när det börjar regna)..

fleecejacka, mössa... hm. "namna" alla kläder och skor.

Lily ska få en liten ryggsäck också som hon kan ha med sig mellanmål och sådant i.

2011-07-26 @ 11:06:53
URL: http://frilander.blogg.se/
Postat av: Em - Mamma till Malva.

Som de kloka damerna ovan redan påpekat:

- Namnlappar/Märkpenna (det är helt otroligt vad slarviga de kan vara på dagis - Malva har kommit hem mer än en gång med både kläder & skor som inte varit hennes).

- Vi har ett regnställ & ett par stövlar som får hänga kvar på dagis + ett hemma. Samma med fleeceställ.När det kommer till höst & vinterskor är Vincent ett hett tips, de har fotriktiga dojjor i fin kvalitét för alla väder. Dyra, som alla barnskor, men finns att fynda billigt på Tradera etc.Sedan är det naturligtvis bra att ha ett par extra av allt; vantar, mössa, halsduk (vi kör på såna där polohalsdukar i fleece från Villervalla, amazing!) etc. som kan hänga kvar i en påse på dagis om nåt blir blött eller så.TOFFLOR/SOCKIPLAST! På Malvas dagis måste de minsta ha det, dels pga halkrisk och dels pga kyla, men även de flesta stora har något på fötterna.Hm...vad mer? Alltid bra att bunkra upp med oömma, mjuka kläder såklart. Annars kan jag inte riktigt komma på något :)

2011-07-26 @ 11:46:36
URL: http://mammaochbullen.blogg.se/
Postat av: Em - Mamma till Malva.

Jo, en sak till. Det är ju absolut inte ett måste, utan mer vad man föredrar själv, men vi kör på två overaller till vintern. En som hon har på dagis och en som hon har när vi åker till stan/hem till någon etc. Den hon hade på dagis förra året blev gaaaaanska ful om man säger så. Inte något som kändes kul att släpa in i mormor & morfars bil tex. ;)

2011-07-26 @ 11:49:13
URL: http://mammaochbullen.blogg.se/
Postat av: sofie

Som sagt, det är otroligt bra med namnlappar. det finns såna man kan beställa som går att stryka på kläderna, eller sy fast och även klisterlappar. otroligt bra! vi tjatar hela tiden på föräldrar, NAMNA NAMNA NAMNA era barns kläder, det är inte lätt att hålla reda på 17 barns olika kläder. Så jag tror inte att vi som arbetar på förskolan är slarviga, vi gör vårt bästa, men det kan ju alltid bli fel med kläder och annat. och självklart hoppas vi föräldrar har förståelse för dettta! Och det kan bli ännu mer fel och komma bort saker om föräldrarna inte namnar kläder och annat. Sen skulle jag också föredra ett "hemma ytterkläder set", för barn leker och har roligt och blir därmed väldigt smutsiga, kanske inte kul att sätta in barnet i bilen helt skitet ;) extrakläder, blöjor, nappar, stövlar (bra med fodrat på vintern), regnkläder.kläder efter årstid! sen hade faktiskt inte jag föreslått dyra skor/stövlar (om inte föräldrarna har mycket gott atällt) för skorna slits mycket fort, ibland på några dagar, och speciellt när barnen lärt sig cykla, då de bromsar med tårna. Men det är bara min åsikt! alla gör som de själva vill. och det hjälper inte med bra kvalitet då. bra med ytterkläder som får torkas i torkskåp. På bambi där thea ska börja, har barnen med sig en egen vattenflaska, för vi är ute mycket och när det är varmt är det bra med en egen vattenflaska. ett litet kort på thea som hon kan hänga över hennes plats (tills november då vi tar kort hos fotografen). jag förslår också overaller till barn, mer praktiskt. lisbeth får komma med mer saker om det är något :) kram

2011-07-26 @ 14:14:56
Postat av: Martina & Novalee

namnlappa eller skriv i kläderna! Novalees fina solhatt försvann på dagis :( Annars är det extra kläder, solskydd om det är sommar, blöjor ska ju med också :)

2011-07-27 @ 07:42:35
URL: http://hallonmuffin.blogg.se/

Kommentera inlägget här, tack!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0